راهکارهای مدیریتی پرورش طیور در فصل گرم – بخش ۵

تغذیه

مدیریت خوراک :

– جایگزینی چربی به جای بخشی از منابع کربوهیدراته جهت تأمین انرژی

– کاهش پروتئین جیره با حفظ تعادل اسیدهای آمینه

– تعادل الکترولیت‌های جیره به ویژه پتاسیم و سدیم

– افزودن یا جایگزینی بی‌کربنات‌سدیم (جوش شیرین) به جای کلرید‌ سدیم (نمک)

– افزودن ۲۵ میلی‌گرم ویتامین E به ازای هر کیلوگرم جیره

– افزودن ویتامین C (250 گرم در هر تن خوراک) و یا در آب آشامیدنی (۱ گرم در هر لیتر)

– عدم خوراک‌دهی در ساعات گرم روز

– ترغیب پرنده به خوردن خوراک با افزایش دفعات خوراک‌دهی و به کار انداختن دان‌‎خوری‌های اتومات

– مکمل کردن بتائین در جیره گوشتی در بهبود فشار اسمزی موثر است و رطوبت فضولات را در جوجه‌های گوشتی تحت استرس گرمایی کاهش می‌دهد و در نتیجه می‌تواند عملکرد و سلامت حیوان را بهبود دهد.

تمامی کنسانتره‌های شرکت تهران طیور سبز در فصول گرم حاوی بتائین می‌باشد.

مدیریت آب آشامیدنی :

– درجه حرارت ایده‌آل آب آشامیدنی ۱۸ – ۲۰ درجه سانتی‌گراد است.

– خنک نمودن آب آشامیدنی (گذاشتن یخ در تانکرهای آب)

– افزایش تعداد آب‌خوری‌ها و نصب آن‌ها در ارتفاع مناسب

– افزودن مکمل‌های الکترولیتی مانند کلرید پتاسیم، کلرید آمونیوم در آب آشامیدنی

– روان‌سازی لوله‌های آب (می‌توان برای جلوگیری از انسداد لوله‌ها هر هفته به مدت ۲۴ ساعت ۶ تا ۱۰ لیتر سرکه در ۱۰۰۰ لیتر آب مخلوط کرد.

– عایق‌بندی مخازن و لوله‌های آب

– عدم استفاده از مخازن آب با رنگ تیره و سیاه

پیشنهاد کاربردی و عملی شرکت تهران طیور سبز جهت استفاده بهینه از پدکولینگ، قرار دادن یک رادیاتور متصل به سیستم آب‌رسانی جلوی پدکولینگ و در مسیر جریان هوای سرد یا قرار دادن رادیاتور داخل حوضچه آب سرد پدکولینگ و نهایتا انتقال آب سرد شده به داخل آبخوری‌‎ها است.

این روش منجر به کاهش دمای آبخوری‌ها بین ۳ – ۵ درجه می‌شود.

Email
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Telegram
Print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *